Jaap Springelkamp

Jaap Springelkamp (1982) is gespecialiseerd in het bouwcontractenrecht (o.a. UAV en UAV-GC). Hij is technisch en juridisch opgeleid en heeft een ruime ervaring in de (technische) voorbereiding en uitvoering van complexe (infrastructurele) bouwprojecten en de juridische ondersteuning daarvan.

Jaap is afgestudeerd aan de master Bouwrecht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. De scriptie die hij in dat kader schreef is bekroond met de Scriptieprijs van het Instituut voor Bouwrecht in de categorie Privaatrechtelijk Bouwrecht (eerste prijs).

Naast zijn werkzaamheden bij Heijltjes Advocaten houdt Jaap zich bezig met rechtswetenschappelijk onderzoek. Zijn focus ligt op de wisselwerking tussen de bouwpraktijk en rechtswetenschap, waarbij een praktische toepasbaarheid vooropstaat. Hij heeft meerdere publicaties op zijn naam staan en verzorgt met regelmaat onderwijs voor bijvoorbeeld het Instituut voor Bouwrecht en de Academie voor de Rechtspraktijk.

Jaap als advocaat:

Bouwgeschillen draaien vaak om (technische) details. Dankzij zijn ervaring kan Jaap een geschil snel en goed doorgronden en op het scherpst van de snede adviseren en procederen. Hij spreekt de taal van de bouw en is graag betrokken als sparringpartner bij het maken van (strategische) beslissingen of discussies over contractuitleg.

Publicaties:

Artikelen

Annotaties

Boeken

Overige publicaties

Vakgebieden

    Lidmaatschappen:

    • Lid Vereniging voor Bouwrecht