Specialisten in bouwrechtaanbestedingsrechtBouwrechtomgevingsrechtonroerend goedrechtinsolventierechthuurrecht

scroll omlaag

Heijltjes advocaten

Bouwen en ontwikkelen, daarin zijn wij specialist. Wij adviseren en procederen met name over grondverwerving en -exploitatie, bestemmingplanprocedures, omgevingsvergunningen, aanbestedingen, aannemingsovereenkomsten, en uitvoeringskwesties (bouwtijd, gebreken, meer-/minderwerk).

In het bouwrecht hebben wij ruime ervaring en expertise zodat wij vertrouwd zijn met de juridische en de praktische bijzonderheden daarvan. Veelvuldig voeren wij procedures bij zowel de Raad van Arbitrage voor de Bouw in Nederland als bij de burgerlijke en bestuursrechter en de Raad van State.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Nieuws

Kostenvergoeding voor inschrijvers aanbesteding; gunst of (morele) plicht?

De Commissie van Aanbestedingsexperts heeft in een advies van 19 december 2017 (advies 445) een aanbesteder teruggefloten die inschrijvers nodeloos op hoge kosten had gejaagd. Terecht maakte één van de inschrijvers bezwaar tegen het feit dat zij in het kader van de aanbestedingsprocedure al een deel van de opdracht moest uitvoeren terwijl daar geen vergoeding van kosten tegenover stond.

Lees het volledige bericht

Stagnatieschade in de bouw

Een interessant artikel van Peter Verstegen over stagnatieschade in de bouw.

Lees het volledige bericht

Artikel in Nijmegen Business

Heijltjes Advocaten en 2BW Advocaten staan in de laatste editie van Nijmegen Business met een leuk artikel over hun strategische samenwerking.

Lees het volledige bericht

Onze specialisten