Specialisten in bouwrechtaanbestedingsrechtomgevingsrechtonroerend goedrechtinsolventierechthuurrecht

scroll omlaag

Heijltjes advocaten

Bouwen en ontwikkelen, daarin zijn wij specialist. Wij adviseren en procederen met name over grondverwerving en -exploitatie, bestemmingplanprocedures, omgevingsvergunningen, aanbestedingen, aannemingsovereenkomsten, en uitvoeringskwesties (bouwtijd, gebreken, meer-/minderwerk).

In het bouwrecht hebben wij ruime ervaring en expertise zodat wij vertrouwd zijn met de juridische en de praktische bijzonderheden daarvan. Veelvuldig voeren wij procedures bij zowel de Raad van Arbitrage voor de Bouw in Nederland als bij de burgerlijke en bestuursrechter en de Raad van State.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Nieuws

Vacature WO-stagiaire

Ons kantoor heeft binnenkort weer plek voor een enthousiaste en ambitieuze WO-stagiair(e) voor circa 3 dagen in de week voor de duur van 3 maanden.

Lees het volledige bericht

Inhalige opdrachtgever krijgt deksel op de neus bij bouwtijdoverschrijding

Opdrachtgevers hebben nogal eens de neiging een hoge boete voor overschrijding van de bouwtijd op te nemen in de aannemingsovereenkomst. Dat moet dan wel zorgvuldig gebeuren, zo ondervond een opdrachtgever die zich van de rechtbank rijk mocht rekenen maar bij het gerechtshof de deksel op de neus kreeg.

Lees het volledige bericht

Geen avondklok voor de bouw

De avondklok die op 23 januari jl. is ingevoerd geldt niet voor de bouw. In de bouwbranche wordt namelijk gewerkt op basis van het protocol “Samen veilig doorwerken”. De nieuwe maatregelen leiden niet tot aanpassing van dat protocol.

Lees het volledige bericht

Onze specialisten