Specialisten in bouwrechtaanbestedingsrechtciviel bouwrechtomgevingsrechtonroerend goedrechtinsolventierechthuurrecht

scroll omlaag

Heijltjes advocaten

Bouwen en ontwikkelen, daarin zijn wij specialist. Wij adviseren en procederen met name over grondverwerving en -exploitatie, bestemmingplanprocedures, omgevingsvergunningen, aanbestedingen, aannemingsovereenkomsten, en uitvoeringskwesties (bouwtijd, gebreken, meer-/minderwerk).

In het bouwrecht hebben wij ruime ervaring en expertise zodat wij vertrouwd zijn met de juridische en de praktische bijzonderheden daarvan. Veelvuldig voeren wij procedures bij zowel de Raad van Arbitrage voor de Bouw in Nederland als bij de burgerlijke en bestuursrechter en de Raad van State.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Nieuws

Slotbijeenkomst Masterclass Bouwrecht 30 januari 2017

“Er zijn in de toekomst meer juristen nodig die de bouw begrijpen”. Op 30 januari 2017 vond de afsluiting plaats van al weer de 4e editie van deze Masterclass. In groepen verdedigden de deelnemers de verschillende belangen van de betrokken partijen. Het onderwerp was een voorbeeldcasus van een omstreden uitbreidingswens van een tuincentrum. De jury wees als winnaar aan Gerard de Vries. Naast het certificaat kreeg Gerard uit handen van Wim Heijltjes als bestuursvertegenwoordiger van de Vereniging voor Bouwrechtadvocaten VBR-A een jaarabonnement op het Tijdschrift voor Bouwrecht TBR, hét maandblad voor literatuur en rechtspraak op het gebied van het bouwrecht.

Lees het volledige bericht

Dividenduitkering niet altijd veilig

De ondernemer die het vermogen in zijn vennootschap ziet groeien wil op enig moment wel eens genieten van een dividenduitkering. De regels hiervoor zijn versoepeld, maar er zitten ook risico’s aan.

Lees het volledige bericht

Onze specialisten