Thijs van der Meeren

Thijs van der Meeren (1972) is in september 1999 afgestudeerd, datzelfde jaar beëdigd als advocaat en vanaf 2003 werkzaam bij Heijltjes Advocaten. Vanaf 2011 is hij partner bij het kantoor.

Thijs is gespecialiseerd in bouw- en ondernemingsrecht. Hij heeft brede kennis en ervaring op beide rechtsgebieden en hij adviseert ondernemers, meer in het bijzonder ondernemers uit de bouwketen zoals ontwikkelaars, bouwbedrijven en installateurs.

Hij assisteert vanaf de aanbesteding bij het opstellen van (gecombineerde) contracten, algemene voorwaarden, aanspraken op meerwerk, boetes op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen, claims op CAR-verzekeraars en vertragingsschade.

Vanwege zijn ruime ervaring als curator in faillissementen, staat Thijs ook geregeld bedrijven in moeilijkheden bij en adviseert en procedeert hij over bestuurdersaansprakelijkheid.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten heeft Thijs de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
- vastgoedrecht (bouwrecht)
- insolventierecht
Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op elk geregistreerd rechtsgebied. 

Thijs als advocaat:

Cliënten omschrijven Thijs als kundig, gedreven en betrokken.

Lidmaatschappen en/of Nevenfuncties

  • Juridisch adviseur werkgeversvereniging in de bouw
  • Docent Bouwrecht Avans+ Hogeschool
  • Lid Vereniging voor Bouwrechtadvocaten
  • Lid Vereniging voor Bouwrecht
  • Lid van de Nijmeegse Vereniging van Financiële Dienstverleners (NIJFIN)