Wim Heijltjes

Wim Heijltjes (1947) is in 1970 afgestudeerd in Nijmegen. Na zijn militaire diensttijd is hij in 1972 beëdigd als advocaat in Breda bij Van Wijmen Advocaten (thans AKD). In 1974 werd hij gevraagd voor een overstap naar een kantoor in Nijmegen. Daar is hij per 1 januari 1992 met enkele compagnons Heijltjes Advocaten gestart.
Wim heeft cliënten in het MKB in de bouw en in de installatiesector alsmede werkt hij voor grote bouwconcerns. Daarnaast treedt hij ook regelmatig op voor opdrachtgevers en adviseurs. Hij verzorgt lezingen en cursussen (o.a. voor Afdelingen van Bouwend Nederland) en is aan een groot aantal Afdelingen van Bouwend Nederland als juridisch adviseur verbonden.
Zijn dagelijkse praktijk bestaat uit het geven van adviezen, contracten opstellen en/of aanscherpen, besteksanalyse, begeleiding c.q. juridische bewaking van het verloop van bouwprocessen alsmede het procederen over bouwgeschillen bij de burgerlijke rechter en bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten heeft Wim de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
- vastgoedrecht (bouwrecht)
Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op elk geregistreerd rechtsgebied. 

Wim als advocaat:

Ik ben als geen ander thuis in het civiele bouwrecht. Gezien mijn jarenlange ervaring binnen dit uitdagende rechtsgebied, ben ik uitstekend toegerust om cliënten met raad en daad bij te staan in de contractfase, tijdens de uitvoering van de bouw en indien partijen in een geschil zijn verwikkeld. Laagdrempelig en directe communicatie zijn eigenschappen die mij typeren.

Vakgebieden

Lidmaatschappen en/of Nevenfuncties

  • Juridisch adviseur diverse Afdelingen van Bouwend Nederland
  • Bestuurslid van de Vereniging voor Bouwrechtadvocaten
  • Lid Vereniging voor Bouwrechtadvocaten
  • Lid van de Raad van Advies bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw