Retentierecht uitoefenen Nijmegen

Wilt u als aannemer graag uw retentierecht uitoefenen? Dan is het interessant om een advies te vragen aan een gespecialiseerde advocaat. Heijltjes Advocaten is een advocatenkantoor in Nijmegen dat jarenlange ervaring en expertise in het bouwrecht heeft. Onze advocaten geven u graag een antwoord op al uw vragen.

Meer informatie over aanbestedingsrecht  Neem contact met ons op

Wanneer kan een aannemer retentierecht uitoefenen?

Als bouwondernemer ontvangt u meestal pas uw betalingen wanneer de opdracht gedeeltelijk of geheel is afgewerkt. Maar wat doet u als de opdrachtgever weigert te betalen? Retentierecht uitoefenen is hierdoor mogelijk. Hierbij stelt u het gebouw pas beschikbaar voor de opdrachtgever als u de betaling heeft ontvangen. Om dit te mogen doen, moet u wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo bent u bijvoorbeeld verplicht om het kenbaar te maken aan derden door het in te schrijven in het Kadaster.

Maak een afspraak bij een advocaat

Heeft u vragen over bouwgeschillen, zoals bouwgebreken, of wilt u als aannemer retentierecht uitoefenen? Dan staan onze advocaten gespecialiseerd in bouwrecht en aanbestedingsrecht u graag bij. Wij geven u een uitgebreid juridisch advies en verdedigen uw belangen voor de rechtbank. Heeft u nog vragen over onze dienstverlening of wilt u graag een afspraak met ons team? Bel dan naar 024 - 322 22 55.

Contactformulier