Retentierecht aannemer Nijmegen

Wilt u gebruikmaken van uw retentierecht als aannemer? Dan moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Wilt u meer weten over deze voorwaarden of wenst u een gedegen juridisch advies te ontvangen? Maak dan een afspraak met de gespecialiseerde advocaat van Heijltjes Advocaten.

Meer informatie over aanbestedingsrecht  Neem contact met ons op

Welke voorwaarden zijn er om u te beroepen op het retentierecht als aannemer?

Retentierecht is het recht om als aannemer een opdracht op te schorten. Om dit te mogen doen, moet u voldoen aan drie voorwaarden:

  • De eerste voorwaarde is dat het moet gaan over een opeisbare vordering. Hierbij betaalde uw opdrachtgever één of meer termijn- of meerwerkfacturen niet.
  • De tweede voorwaarde is dat er tussen de vordering en de verplichting tot afgifte van de opdracht een nauwe samenhang bestaat.
  • De laatste voorwaarde waaraan u moet voldoen is dat u als aannemer de feitelijke macht over het werk hebt en behoudt.

Neem contact op voor een gepast advies

Wilt u weten of u als aannemer zich kan beroepen op uw retentierecht? Of bent u een opdrachtgever die wilt weten of het retentierecht wel van toepassing is? Dan maakt u eenvoudig een afspraak met onze advocaat gespecialiseerd in bouwrecht en aanbestedingsrecht door te bellen naar 024 - 322 22 55. We beschikken eveneens over expertise in het ondernemingsrecht, zoals bijvoorbeeld een advocaat gespecialiseerd in bedrijfsovernames.

Contactformulier