Nieuws

Het schip in met de vaststellingsovereenkomst en finale kwijting

Een booteigenaar en een bedrijf dat lakwerkzaamheden aan die boot had uitgevoerd sloten een vaststellingsovereenkomst waarin finale kwijting werd verleend voor de (gebrekkige) kwaliteit van het lakwerk. Toen er later meer gebreken aan het lakwerk bleken, oordeelde de rechter dat ook die gebreken onder de in de vaststellingsovereenkomst verleende finale kwijting vielen en dat de booteigenaar geen herstel meer kon vorderen. Wees dus gewaarschuwd: ga niet het schip in met de vaststellingsovereenkomst.

Lees het volledige bericht

Goed nieuws voor rechtsbijstandsverzekerden: ook vrije advocaatkeuze als het niet tot een rechtszaak komt

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) heeft geoordeeld dat ook in een buitengerechtelijke procedure een verzekerde recht heeft op vrije advocaatkeuze.

Lees het volledige bericht

De nieuwe stikstofaanpak zorgt voor perspectief in de bouw

Op 9 maart 2021 heeft de Eerste Kamer de nieuwe Stikstofwet aangenomen. Daarmee ligt er, bijna twee jaar nadat de Raad van State een streep zette door de toen geldende regels om de natuur tegen stikstof te beschermen, weer een wettelijke basis om huizen te bouwen en wegen aan te leggen. De kern van de wet is dat op basis van een gedeeltelijke vrijstelling van de Natura2000-vergunningsplicht bouwprojecten moeten kunnen doorgaan, terwijl er tegelijkertijd minder stikstof in de natuur komt.

Lees het volledige bericht

De verliezer betaalt de proceskosten, toch?

Normaal gesproken wordt de partij die een procedure verliest veroordeeld in de proceskosten en in de door de andere partij gemaakte kosten. De verliezende partij hoeft niet de werkelijk door de andere partij gemaakte kosten te vergoeden, maar slechts een deel daarvan. Toch kunnen die kosten behoorlijk oplopen.

Lees het volledige bericht

Vacature professional op het gebied van Civiel Recht

Heijltjes Advocaten is op zoek naar een professional op het gebied van Civiel Recht. Ben je advocaat, heb je enige jaren ervaring en ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Lees dan verder!

Lees het volledige bericht

Vacature ervaren professional op het gebied van Bestuursrecht/Omgevingsrecht

Ben je advocaat, heb je (bij voorkeur) deels een eigen praktijk en ben je toe om je aan te sluiten bij ons nichekantoor? Lees dan verder!

Lees het volledige bericht

Vacature WO-stagiaire

Ons kantoor heeft binnenkort weer plek voor een enthousiaste en ambitieuze WO-stagiair(e) voor circa 3 dagen in de week voor de duur van 3 maanden.

Lees het volledige bericht

Inhalige opdrachtgever krijgt deksel op de neus bij bouwtijdoverschrijding

Opdrachtgevers hebben nogal eens de neiging een hoge boete voor overschrijding van de bouwtijd op te nemen in de aannemingsovereenkomst. Dat moet dan wel zorgvuldig gebeuren, zo ondervond een opdrachtgever die zich van de rechtbank rijk mocht rekenen maar bij het gerechtshof de deksel op de neus kreeg.

Lees het volledige bericht

Geen avondklok voor de bouw

De avondklok die op 23 januari jl. is ingevoerd geldt niet voor de bouw. In de bouwbranche wordt namelijk gewerkt op basis van het protocol “Samen veilig doorwerken”. De nieuwe maatregelen leiden niet tot aanpassing van dat protocol.

Lees het volledige bericht

Lagere huur door corona, het kan!

Nu de overheid een lockdown heeft ingesteld om de coronacrisis te beteugelen moeten veel ondernemingen hun deuren sluiten. Net als bij de eerdere verplichte sluiting zullen ondernemers in de problemen komen met het betalen van hun maandelijkse lasten, waaronder de huur. In bepaalde gevallen kan een huurder met succes een huurverlaging vorderen.

Lees het volledige bericht