Nieuws

Masterclass Bouwrecht 2017 De perfecte overstap van collegebanken naar arbeidsmarkt

Lijkt bouwrecht je een interessante specialisatie als aanvulling op je master in privaatrecht, bestuursrecht of Europees recht? Wil je in vijf maanden worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt? Dan is de Masterclass Bouwrecht een goede keuze voor jou!

Lees het volledige bericht

Bestuurders en commissarissen van gefailleerde vennootschappen opgepast

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met de Wet versterking positie curator. Dit wetsvoorstel versterkt in de Faillissementswet de informatiepositie van de curator. Daarmee krijgt de curator meer mogelijkheden om onregelmatigheden rondom een faillissement op te sporen en aan te pakken.

Lees het volledige bericht

Hersenletsel opdrachtgeefster door val van trap; schending waarschuwingsplicht aannemer?

De opdrachtgeefster van een vakantiewoning in Zeeland had opgedragen de wand aan één zijde van de trap niet te realiseren. Daardoor kon aan die kant niet de geplande leuning worden gerealiseerd. De aannemer stelde dat hij het realiseren van andere valbeveiliging bij de oplevering met de opdrachtgeefster had willen bespreken. Op de dag van de oplevering vond de aannemer opdrachtgeefster, die een dag eerder uit Luxemburg bleek te zijn aangekomen en in de vakantiewoning had geslapen, bewusteloos liggend in een plas bloed onder aan de trap.

Lees het volledige bericht

Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen goedgekeurd.

De Tweede Kamer heeft het voorstel voor de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen goedgekeurd. Volgens het wetsvoorstel krijgt de consument als opdrachtgever in de bouw een betere bescherming als na oplevering van een bouwwerk gebreken worden ontdekt.

Lees het volledige bericht

Uit het goede advocatenhout gesneden en geïnteresseerd om je praktijk uit te oefenen samen met andere specialisten?

We horen graag van je!

Lees het volledige bericht

Slotbijeenkomst Masterclass Bouwrecht 30 januari 2017

“Er zijn in de toekomst meer juristen nodig die de bouw begrijpen”. Op 30 januari 2017 vond de afsluiting plaats van al weer de 4e editie van deze Masterclass. In groepen verdedigden de deelnemers de verschillende belangen van de betrokken partijen. Het onderwerp was een voorbeeldcasus van een omstreden uitbreidingswens van een tuincentrum. De jury wees als winnaar aan Gerard de Vries. Naast het certificaat kreeg Gerard uit handen van Wim Heijltjes als bestuursvertegenwoordiger van de Vereniging voor Bouwrechtadvocaten VBR-A een jaarabonnement op het Tijdschrift voor Bouwrecht TBR, hét maandblad voor literatuur en rechtspraak op het gebied van het bouwrecht.

Lees het volledige bericht

Dividenduitkering niet altijd veilig

De ondernemer die het vermogen in zijn vennootschap ziet groeien wil op enig moment wel eens genieten van een dividenduitkering. De regels hiervoor zijn versoepeld, maar er zitten ook risico’s aan.

Lees het volledige bericht

Installateur veroordeeld voor verkeerde installatie badgeiser met dodelijke afloop.

Een 45-jarige man uit Raalte is veroordeeld tot een taakstraf van 140 uur omdat hij een badgeiser verkeerd installeerde in een appartement in Deventer. Hierdoor overleed een bewoner door koolmonoxidevergiftiging.

Lees het volledige bericht

Wim Heijltjes in Cobouw

Bouwadvocaat: 'Privatiseren bouwtoezicht ronduit gevaarlijk'

Lees het volledige bericht

Overheid stimuleert ruilen van kavels

Eigenaren van een kavel die hun woon- en/of werkomgeving willen veranderen kunnen door stedelijke kavelruil daartoe zelf het initiatief nemen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu start samen met het Kadaster een programma om dit te stimuleren. De Omgevingswet treedt in 2019 in werking. Stedelijke kavelruil wordt daarmee wettelijk geregeld.

Lees het volledige bericht