Nieuws

Kostenvergoeding voor inschrijvers aanbesteding; gunst of (morele) plicht?

De Commissie van Aanbestedingsexperts heeft in een advies van 19 december 2017 (advies 445) een aanbesteder teruggefloten die inschrijvers nodeloos op hoge kosten had gejaagd. Terecht maakte één van de inschrijvers bezwaar tegen het feit dat zij in het kader van de aanbestedingsprocedure al een deel van de opdracht moest uitvoeren terwijl daar geen vergoeding van kosten tegenover stond.

Lees het volledige bericht

Stagnatieschade in de bouw

Een interessant artikel van Peter Verstegen over stagnatieschade in de bouw.

Lees het volledige bericht

Artikel in Nijmegen Business

Heijltjes Advocaten en 2BW Advocaten staan in de laatste editie van Nijmegen Business met een leuk artikel over hun strategische samenwerking.

Lees het volledige bericht

In beton gegoten?

Een leverancier van goederen levert zijn spullen vaak met eigendomsvoorbehoud. Zolang de spullen niet zijn betaald, blijft hij eigenaar. Gaat de klant failliet dan kan hij zijn spullen opeisen bij de curator, want hij is eigenaar gebleven. Dat een levering onder eigendomsvoorbehoud echter niet altijd de gewenste zekerheid biedt is al meerdere malen gebleken.

Lees het volledige bericht

Slotbijeenkomst Masterclass Bouwrecht

De slotbijeenkomst van de Masterclass Bouwrecht vond plaats op maandag 29 januari 2018. Winnaar van de praktijksimulatie was Thomas Dammingh.

Lees het volledige bericht

Het belang van mediationclausules

Mediationclausules in contracten zijn er niet alleen voor de vorm. Hoge Raad laat mediationclausule meewegen bij beoordeling.

Lees het volledige bericht

Strategische samenwerking

Per 1 februari 2018 gaan Heijltjes Advocaten en 2BW Advocaten een strategische samenwerking aan. Onze kantoren zijn vanaf die datum, met behoud van zelfstandigheid, gevestigd in één pand. Omdat onze praktijkgebieden complementair zijn, kunnen wij voortaan gezamenlijk een breed spectrum van specialistische juridische dienstverlening bieden.

Lees het volledige bericht

Bestuurder van lege projectvennootschap is aansprakelijk

In de bouwpraktijk van alledag worden projectvennootschappen opgericht om onroerende zaken te kopen en te ontwikkelen en/of te exploiteren. De oprichting van projectvennootschappen is vaak bedoeld om risico’s te spreiden en zo veel mogelijk gebruik te maken van fiscale mogelijkheden. In hoeverre helpen de projectvennootschappen de risico’s te spreiden en te beperken en kan een bestuurder van een projectvennootschap aansprakelijk worden gehouden voor de schulden van de projectvennootschap?

Lees het volledige bericht

Aandacht voor het V&G plan in uitvoeringscontracten

Op 7 december organiseerde UNETO-VNI een informatiedag over actuele onderwerpen op het gebied van Kwaliteit en Arbeidsomstandigheden. Advocaat Wim Heijltjes ging daarbij in op de valkuilen van het V&G plan waarvan hij in 2016 al de eerste contouren geschetst had.

Lees het volledige bericht

Masterclass Bouwrecht bij Heijltjes Advocaten

Wil jij op een laagdrempelige en vooral leerzame manier kennismaken met de afwisselende praktijk van een bouwrechtadvocaat? Meld je dan nu aan voor de Masterclass Bouwrecht bij Heijltjes Advocaten op 2 maart 2018. Een unieke kans om achter de schermen te kijken bij een gespecialiseerd advocatenkantoor.

Lees het volledige bericht