Nieuws

Uit het goede advocatenhout gesneden en geïnteresseerd om je praktijk uit te oefenen samen met andere specialisten?

We horen graag van je!

Lees het volledige bericht

Dividenduitkering niet altijd veilig

De ondernemer die het vermogen in zijn vennootschap ziet groeien wil op enig moment wel eens genieten van een dividenduitkering. De regels hiervoor zijn versoepeld, maar er zitten ook risico’s aan.

Lees het volledige bericht

Installateur veroordeeld voor verkeerde installatie badgeiser met dodelijke afloop.

Een 45-jarige man uit Raalte is veroordeeld tot een taakstraf van 140 uur omdat hij een badgeiser verkeerd installeerde in een appartement in Deventer. Hierdoor overleed een bewoner door koolmonoxidevergiftiging.

Lees het volledige bericht

Wim Heijltjes in Cobouw

Bouwadvocaat: 'Privatiseren bouwtoezicht ronduit gevaarlijk'

Lees het volledige bericht

Overheid stimuleert ruilen van kavels

Eigenaren van een kavel die hun woon- en/of werkomgeving willen veranderen kunnen door stedelijke kavelruil daartoe zelf het initiatief nemen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu start samen met het Kadaster een programma om dit te stimuleren. De Omgevingswet treedt in 2019 in werking. Stedelijke kavelruil wordt daarmee wettelijk geregeld.

Lees het volledige bericht

Wanpresterende onderaannemer aansprakelijk jegens opdrachtgever?

Kan een opdrachtgever met voorbij gaan van de hoofdaannemer de onderaannemer rechtstreeks aanspreken indien deze wanprestatie pleegt? In januari 2012 heeft de Hoge Raad in het arrest Wierts/Visseren een aantal criteria gegeven op basis waarvan deze vraag beantwoord moet worden.

Lees het volledige bericht

Vanaf 2018 duurzaamheidseisen voor nieuwe huizen en kantoren in Bouwbesluit.

Minister Blok (Wonen) wil vanaf 2018 minimum eisen voor milieubelasting van huizen en kantoren opnemen in het Bouwbesluit De bouwmaterialen van nieuwe huizen en kantoren mogen het milieu niet onnodig belasten.

Lees het volledige bericht

“Beschuitman” wint kort geding om inkeping in beschuit

Theo Tempels (77), de uitvinder van de inkeping in beschuit, waardoor beschuit makkelijker uit de verpakking kan worden gehaald, hoeft niet te overleggen met beschuitfabrikant Haust over het afgeven van een licentie voor het maken van deze inkeping. Dit heeft de kortgedingrechter bepaald in een kort geding tussen Haust en de uitvinder.

Lees het volledige bericht

Een beroep op onderaannemers bij een aanbestedingsprocedure: hoe zit het ook alweer?

Inschrijvers van aanbestedingsprocedures doen vaak een beroep op onderaannemers. Om de controle te behouden beperken aanbestedende diensten in de opdracht vaak de wijze en de omvang waarop een inschrijver werkzaamheden in onderaanneming mag uitgeven. Is dat toegestaan?

Lees het volledige bericht

Storing in TenderNed? Mailen mag!

Bouwbedrijven die door een storing bij TenderNed niet kunnen inschrijven op een project mag worden toegestaan hun inschrijven te mailen. Dat volgt uit een uitspraak van de Haarlemse rechtbank in een zaak tussen aannemingsconcern Mourik en de provincie Noord-Holland.

Lees het volledige bericht