Nieuws

Omzet uit een webshop, geen lagere huur !?

Eerder schreef ik dat de coronacrisis tot een lagere huurprijs kan leiden. In de afgelopen maanden is uit meerdere uitspraken duidelijk geworden dat veelal met succes een huurverlaging kan worden gevorderd indien een ondernemer kan aantonen dat er sprake is van een teruggelopen omzet als gevolg van de coronacrisis.

Lees het volledige bericht

Mag prijsverhoging bouwmaterialen worden doorberekend?

De prijzen van hout, staal en kunststoffen stijgen snel. Offertes zijn daarom vaak al achterhaald voordat de inkt ervan droog is. Of (onder)aannemers en leveranciers hun prijs kunnen verhogen als de prijzen van grondstoffen en bouwmaterialen stijgen hangt af van een aantal zaken.

Lees het volledige bericht

Oplevering op de schop door invoering Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen

Een opdrachtgever kan geen herstel vorderen van gebreken die bij de oplevering niet zijn gemeld, ook als het werk niet aan opdrachtgevers zelf maar aan hun architect is opgeleverd. Dat heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden geoordeeld in een geschil over de oplevering van een woning. Na invoering van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) zal dat oordeel echter anders uitvallen.

Lees het volledige bericht

Het schip in met de vaststellingsovereenkomst en finale kwijting

Een booteigenaar en een bedrijf dat lakwerkzaamheden aan die boot had uitgevoerd sloten een vaststellingsovereenkomst waarin finale kwijting werd verleend voor de (gebrekkige) kwaliteit van het lakwerk. Toen er later meer gebreken aan het lakwerk bleken, oordeelde de rechter dat ook die gebreken onder de in de vaststellingsovereenkomst verleende finale kwijting vielen en dat de booteigenaar geen herstel meer kon vorderen. Wees dus gewaarschuwd: ga niet het schip in met de vaststellingsovereenkomst.

Lees het volledige bericht

Goed nieuws voor rechtsbijstandsverzekerden: ook vrije advocaatkeuze als het niet tot een rechtszaak komt

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) heeft geoordeeld dat ook in een buitengerechtelijke procedure een verzekerde recht heeft op vrije advocaatkeuze.

Lees het volledige bericht

De nieuwe stikstofaanpak zorgt voor perspectief in de bouw

Op 9 maart 2021 heeft de Eerste Kamer de nieuwe Stikstofwet aangenomen. Daarmee ligt er, bijna twee jaar nadat de Raad van State een streep zette door de toen geldende regels om de natuur tegen stikstof te beschermen, weer een wettelijke basis om huizen te bouwen en wegen aan te leggen. De kern van de wet is dat op basis van een gedeeltelijke vrijstelling van de Natura2000-vergunningsplicht bouwprojecten moeten kunnen doorgaan, terwijl er tegelijkertijd minder stikstof in de natuur komt.

Lees het volledige bericht

De verliezer betaalt de proceskosten, toch?

Normaal gesproken wordt de partij die een procedure verliest veroordeeld in de proceskosten en in de door de andere partij gemaakte kosten. De verliezende partij hoeft niet de werkelijk door de andere partij gemaakte kosten te vergoeden, maar slechts een deel daarvan. Toch kunnen die kosten behoorlijk oplopen.

Lees het volledige bericht

Vacature professional op het gebied van Civiel Recht

Heijltjes Advocaten is op zoek naar een professional op het gebied van Civiel Recht. Ben je advocaat, heb je enige jaren ervaring en ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Lees dan verder!

Lees het volledige bericht

Vacature ervaren professional op het gebied van Bestuursrecht/Omgevingsrecht

Ben je advocaat, heb je (bij voorkeur) deels een eigen praktijk en ben je toe om je aan te sluiten bij ons nichekantoor? Lees dan verder!

Lees het volledige bericht

Vacature WO-stagiaire

Ons kantoor heeft binnenkort weer plek voor een enthousiaste en ambitieuze WO-stagiair(e) voor circa 3 dagen in de week voor de duur van 3 maanden.

Lees het volledige bericht